Månadsrapport 2017-06

Portfölj 1 (Trending Value) : – 3,63 %
Portfölj 2 (Magic Formula) : + 0,44 %
OMXSGI : – 1,95 %

Tråkigt, men inte helt oväntat att det skulle komma en justering nedåt förr eller senare. Det första kvartalet med Portfölj 1 började ju lite för bra för att vara sant. Efter den senaste månadens utveckling finns det förhoppningsvis utrymme för att fortsätta uppåt i lite mer stadig takt, men det återstår att se vad den kommande rapportperioden har att bjuda på.

Portfölj 1 har tappat en hel del mot index, och inte ens KappAhl kunde stå emot trots en rapport som visar att de går fortsatt bra. Drygt hälften av bolagen i portföljen kommer med sina rapporter under juli (JM är först ut den 14/7), så jag hoppas kunna ta igen lite förlorad mark under slutet av månaden.

Den första månaden med Portfölj 2 blev oerhört svängig. Det började med att FPC stack iväg 20-30% på bara några dagar, och bara någon vecka in i månaden låg jag på + 4 %. Sedan vände allting tillbaka en del, men 2,39 % bättre än index är fortfarande oerhört starkt. Det dök även upp nyheter om att pengarna från Black Earth Farming (fanns i portföljen under föregående år) dröjer till tidigast slutet av augusti. Om kursen håller sig så låg som den är nu så finns det möjligheter till ett litet arbitrage i slutet av sommaren, men det blir i sådana fall med likvider som jag har i andra portföljer och kommer inte ha med den här portföljens resultat att göra.

Efterlyses: Ett sätt att enkelt se när ens innehav på Nordnet släpper sina rapporter! Om någon vet ett snabbare sätt än att gå in på varje enskilt innehav så säg gärna till. De av er som använder Avanza vet hur lättillgänglig sådan information är där…

Fler resultat finns under fliken “Portföljernas resultat“.

0 thoughts on “Månadsrapport 2017-06

 1. Hej!

  Har precis hittat till din blogg. Tänker själv ha en (mindre) andel av mitt kapital investerat på mekaniskt vis (value + momentum) medan merparten kommer att vara investerat på mer klassiskt vis a la exempelvis Lundaluppen eller Gottodix (kombo makro prognos och bolagsvärdering).
  Vad gäller den mekaniska metoden kommer jag ändå att ta ställning till vad det är för bolag jag investerar i – jag kommer således inte att följa metoden slaviskt (kanske med risk för att avstå viss avkastning). T ex hade jag inte köpt Fing. Vissa bolag inom oljegas branschen går också bort då de billigaste ofta är ‘nära döden’.

  Angående att på ett överskådligt vis se kommande rapporter för dina innehav på Nordnet får du nog använda dig av Shareville. Där finns en flik med info om kommande utdelningar och en annan med kommande rapporter.

  1. Ledsen för sent svar, av någon anledning får jag inga aviseringar när det händer något på bloggen, trots att jag trodde jag hade fixat de inställningarna…

   Det låter smart att kombinera value och momentum, jag vill gärna ta del av vad du landade i för kriterier när du sätter igång!

   Vad gäller att själv göra en bedömning av vilka bolag som ska med så kommer jag försöka hålla mig borta från det. Rätt utfört har man nog mycket att vinna på det, men det kan lika gärna slå fel. FING är ju en riktig vattendelare som många hade valt bort. Samtidigt är den just nu 20% upp för mig med ett förhoppningsvis bättre halvår framför sig än bakom sig. Så jag tror att just den nog kommer göra helt okej ifrån sig.

   Bolag inom Energi håller jag med om känns oerhört svårt att gå in i och jag skulle till exempel aldrig välja en strategi som kretsar kring sektorer som jag inte tror på framöver, eller som står framför väldigt stora utmaningar.

   Tack för tipset om rapporterna, men antingen är jag dum eller så visas bara datum för eventuella utdelningar på Shareville. Jag får kolla nästa gång jag sitter framför en dator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *